baleset lehetőségek társadalmi célú

Strasbourg ÉS Párizs KÖZÖTT KISIKLOTT EGY TGV Duplex

Olvasási idő: 2 perc

 

2020 március 5. -én csütörtökön reggel (helyi idő szerint) 07:45 -kor a Párizst Strasbourggal összekötő LGV Est nagysebességű vasútvonalon, Franciaország Bas-Rhin régiójában földcsuszamlás miatt kisiklott a Strasbourgból Párizsba tartó TGV inoui Duplex nagysebességű emeletes motorvonat.

A balesetben 22 ember sérülést szenvedett, közülük 2 fő a vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók és az egyik súlyos sérült a mozdonyvezető, aki lélekjelenlétét megőrizve vészfékezéssel lassította le a szerelvényt 270 km/ h sebességről, mikor észlelte a pályára zúdult “földkupacot”! Őt mentőhelikopter szállította kórházba, közölte az SNCF állami vasúttársaság a Twitteren.

 

A vonaton 348 utas volt, és a strasbourgi ügyész nyomozást indított.

“Mindannyian kissé megrázkódtak” – mondta Alexandre őrmester a BFM televíziónak. “Vannak emberek, akik sírnak, némelyeknek hátfájása van.”

A BFM televízió birtokába jutott egy utas által készített felvétel is a balesetről:

Más vonatokat átirányítottak, emiatt késések voltak, de nem volt járatlemondás. Az SNCF buszokat küldött az utasok evakuálására.

A vasúti pályára csúszott föld, amely a balesetet okozta.

Mivel Franciaországban is túlnyomóan baljáratú közlekedési rend van, így a vonat bal elejét érte az ütközés, amelynek hatására a vonófejen kívül több kocsi is kisiklott.

Egy nap híján pont egy hónapja történt szintén nagysebességű vasútvonalon egy súlyosabb tragédia Olaszországban.

TRAGÉDIA A MILÁNÓ-BOLOGNA NAGYSEBESSÉGŰ VASÚTVONALON

címlapfotó és képek: Internet