kultúra társadalmi célú

NAGYBÖJTI GONDOLATOK 5.Rész

Olvasási idő: < 1 perc

 

Kit, kiket tud a sátán becsapni?

A gyenge akaratú embert.

Az erkölcstan említi az egészséges lelkiismeretet, melynek segítségével az ember helyesen tud ítélni, és helyes döntéseket tud hozni.

Hogyan alakul ki ez a nagyszerű érzékelő képesség?

Úgy, hogy az értékrend és a lélek hármas képessége harmóniába szövődik. Az értékrendek: a szeretet, a szép, a jó és az igaz; a lelki képességek: az értelem, az akarat és az érzelem. Ha ez a harmónia megsérül, a sátán azonnal rácsap az egyénre, balekjává teszi.

Ha sok ilyen emberke “terem“, bekövetkezik a családok szétesése, a gonosz maffiák megalakulása, a gyenge, lekvár, kis, törpe emberek sokasága. Aztán, ha ilyen szerencsétlen, önmaguk felett uralkodni nem tudók kerülnek vezetőknek, tanárnak, szülőnek, papnak, miniszternek vagy akárminek és akárkinek: jaj annak a nemzedéknek! Mély, megcáfolhatatlan tények ezek. Ők ott fent folytatják erkölcstelen, parázna életüket, sikkasztanak, képtelenek ellenállni a hazudozásnak… hadd ne folytassuk.

Íme, a kihívás, íme a tennivaló.

Nagyböjt üzenete! Keresztény ember! Állj a sarkadra! Ne engedj a kísértésnek, légy erős! Edzett. Küzdj! Te nem lehetsz a sátán balekja. Mindig állj talpra!

Van mód a megtisztulásra. Sokszor idézem Vörösmartyt: Előttünk egy nemzet – hozzáteszem egy emberiség – sorsa áll. Bátran vállaljam, hogy Krisztus harcosa legyek. Hála Istennek, egyre nő e harcosok száma. Kell, hogy visszaszoruljon a sátán az ő balekjaival. Elég volt a sok vérontásból, a sikkasztásokból és hazudozásokból. Legyen már vége, a szegény, becsületesen megöregedett emberekkel való játszadozásból. Elég legyen szegény ifjúságunk megrontásából.

Joguk van ahhoz, hogy Istent megismerhessék. Joguk van az igazi megváltáshoz, amelyet Jézus kínál mindenkinek.

A vége úgyis Húsvét lesz! Oly mély volt Jézus megalázása, rettenetes volt a szenvedése. Vállalta az emberlét legsötétebb poklait, a sok gonosz balek gúnyolódását. És amikor már túljutottak a számukra kellemetlen Jézus-szindrómán – legalábbis azt gondolták -, akkor ő dicsőségesen feltámadott.

 

NAGYBÖJTI GONDOLATOK 4.Rész

 

One Reply to “NAGYBÖJTI GONDOLATOK 5.Rész

Comments are closed.