cenzúra hazugság választás vdszsz

MÁV-START Debrecen JBI TAGCSOPORT ÜLÉS, AMI A “HIVATALOS” JEGYZŐKÖNYVBŐL KIMARADT

Olvasási idő: 4 perc

 

Kedves Mónika, Pista és Imre!

 

A 2020 január 30. -án megtartott VDSZSz Szolidaritás MÁV Start Debrecen JBI- nél működő tagcsoportok (továbbiakban: választmány) ülése után keletkezett “jegyzőkönyvhöz” az alábbi észrevételeket teszem:

Gondoltam, mindenki tisztában van a jegyzőkönyv fogalmával azért nem is emeltem szót, mikor Pista bejelentette annak vezetőjét és hitelesítőit és önmagát mint levezető elnököt.

Holott jobb esetben, erről a választmány dönt!

Próbálom felidézni amit én a fentiekről tudok:

A jegyzőkönyv többek között, pl. ülésen elhangzott viták, események, határozatok írásbeli rögzítése. Jó esetben erről hangfelvétel is készül ,mint ezt pl. a bíróságok is alkalmazzák, ezzel megkönnyítve a jegyzőkönyv elkészítését végző feladatát.

Igaz, nevezett ülésen a levezető elnök rögtön, tisztázta, hogy hangfelvételhez nem járulnak hozzá, nem is értem miért?

Úgy látszik vannak kikben ez félelmet, vagy fóbiát okoz?!

Nem kétséges a szavaknak és tetteinknek súlya van…

Csak emlékeztetvén, szervezetünk XX. Küldöttgyűlése előtt volt egy rész küldöttgyűlés területünkön, ahol hangfelvétel alapján készült a jegyzőkönyv és az sem került ki belőle, hogy mennyi a fizetése a szervezetünkben területi vezetőként funkcionáló ember fizetése.

Persze erre konkrét válasz nem érkezett csak annyi, hogy háromszor annyi, mint egy főrendelkező bére, de ez kizárólag azért van. mert sokat dolgozik és felelősségteljes a munkája!

Mivel bízom benne, hogy objektív és tényszerű jegyzőkönyv elkészítése megvalósul, ehhez kívánok felidézni tényeket, melyek ott történtek, igaz még egy hét sem telt el, vélelmezem, még frissek a történések, de ha nem, ebben kívánok segíteni az alábbiakkal:

Levezető elnök ismertette a napirendi pontokat: 

  • Tisztségviselők választása,
  • Aktuális érdekvédelmi beszámoló;

Javasoltam, hogy cseréljük fel ezeket, mivel előzőleg kértem a területi vezetőt, hogy válaszoljon két kérdésemre, van-e törvényes, bejegyzett képviselője szervezetünknek, illetve van-e nyomozás az elmúlt év választásaival kapcsolatban.

Mivel ezekre a bonyolult kérdésekre a területi vezető előzőleg írásban nem tudott választ adni, csak annyit, hogy ez az adott napon magasabb szinten kerül ez megválaszolásra. Bár szerény véleményem szerint ez a KTI tudásanyagából ilyen egyszerű kérdések is csak egy pontosak lehetnek….

Zoltán elmondta, bejegyzett képviselője a VDSZSZ Szolidaritásnak, ennek nyomatékosságára magasba emelt egy papírt és elmondta ez egy közjegyzői okirat erre vonatkozólag ami már bizonyos projektekben elfogadott volt, majd azt mappájába visszahelyezte.

Nyilván aki kissé is jártas a jogban tudja a fenti okirat nem minden esetben egyenlő egy bírósági végzéssel.

Második kérdésre, előadta, hogy nem folyik nyomozás szervezetünk ellen, viszont fordítottan ez igaz, hiszen becsületsértés és más cselekmények miatt ez folyamatban van.

Mivel a fenti válaszok nem voltak megnyugtatóak számomra, ezért utasítottam vissza a tisztségre jelölést és vélhetően más is, persze erről nincs pontos információm.

Szerencsére azért tudjuk, hogy a MÁV -nál és máshol sem, nincsenek pótolhatatlan emberek, vannak szolgálatra készek, ha kell…

Főleg, ha a Főnök felemeli a hangját.

A szavazást követően, Zoli elmondta a mozdony beszerzéseket a modernizációban rejlő foglalkoztatási veszélyeket a MÁV-Startnál munkaköri csoportokban bekövetkezett mintegy 60% reálbér növekményt az elmúlt három évben.

Felvetődött a karácsonyi kifizetések kapcsán a még nem csillapodó kedélyek.

Kérdeztem, mit tettünk ezért, ha már ki írtuk: Nem hagyjuk!

Jöttek a válaszok a jelenléti ív második oldaláról megjelentek részéről, melyek arról szóltak, mit miért és mit nem tehetünk.

Ezért javasoltam, akkor egyet tehetünk, zárjuk be az ajtót!

Kérdésként fogalmaztam meg, már nem először, miért nem tudunk letenni egy bérfejlesztési követelést erre az évre? S, akkor jöttem rá, mikor többektől elhangzott, hogy mennyire rafinált a munkáltató, mert egyszer már kibabrált velük!

Letettünk egy követelést karácsonyi kifizetés kapcsán és azt a munkáltató űberelte ezért még egyszer nem esünk ebbe a hiába!

Pista!

Köszönöm, hogy elfogadtad meghívásomat, hogy személyesen tájékoztasd tagcsoporti tagjainkat, ahol, de, elmondtad egyébként nekem is, hogy van egy javaslatod az elnökség felé is, de sajnálatosan ezzel magadra maradsz!

Nevezetesen azt, hogy három éves bérmegállapodásban gondolkodsz ,ami évente legalább 13% alapbér emelést és év végi bruttó 400000 ft. kifizetést kapjanak munkavállalóink.

Mivel átéreztem, hogy mennyire rossz lehet ezzel a jó ,egyébként reális követeléssel magadra maradni, ezért kezdeményeztem a választmánynál, hogy hozzunk testületi döntést ebben!

Bár a javaslat nem mindenkinek tetszett, de a tagcsoport vezető ügyvivői, ezt kis módosítással egyöntetűleg megszavazták!

Rögtön kértem is, hogy ez jelenjen meg a vdszsz.hu -n,erre azóta is csak várok, és várok, de a végen még tényleg elhiszem, hogy cenzúra van!

Bááár, nagyon szomorú lennék, ha idáig süllyednének…. S, remélem, nincs az a pénz.

Igaz, ebben voltak és lettek kétségeim!

Az ülés elején kértem, hogy az utolsó tagdíjlevonást tagcsoportonként kapjuk meg – helyette mindenki bemondás alapján nyilatkozott erre vonatkozóan – mivel az ülés végéig ez nem történt meg, ismét felhívtam erre akkor területi vezető figyelmét, aki közölte a jegyzőkönyv ezt tartalmazni fogja!

A szavazat számlálok végezték munkájukat és megállapították, hogy nem volt konszenzus.

Egyikőjük, sajnálatát is kifejezte milyen rossz az alapszabály, hogy nem elég 50%+1 fő az új tisztség megválasztására, s ez által nem lesz mindenki képviselve február 13. -án, Budapesten.

Zoli, nyugtatta, már ezen dolgozik az alapszabály előkészítő bizottság. 

Kérdeztem, mennyire igazságos az, ha egy néhány fős tagcsoport ugyanolyan mandátummal bír, mint annak sokszorosa? 

Próbáltam, néhány lényegi dolgot megfogalmazni a választmányi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban ,hogy hiteles és objektív jegyzőkönyv készülhessen, természetesen a teljesség igénye nélkül, de a lényegi dolgok írásba foglalásában bízva. Reménykedem, hogy sikerül azt megalkotni és hitelesen, hitelesítve kiküldeni az érintetteknek.

Ahogyan azt már mindig is kértem, tagjaink széleskörű tájékoztatását ebben az ügyben is megtenni szíveskedjetek, ami oly megszokott volt sok évig, azt is elmondom, hogy fenti írásom kizárólag szabad akaratomból és nem befolyásoltságból írom, kizárólag az én tollamból azaz billentyűzetemből származnak.

Csak azért írom ezt le, mert volt ki ezeket megkérdőjelezte persze, ki mint él….

De természetesen, ha ebben akadályba ütköztök, hívjatok, s ha tudok, segítek, hiszen mindig kész vagyok értelmes, konstruktív beszélgetésre.

Bízva abban, hogy levelemre még a héten választ, azaz jegyzőkönyvet kapunk!

 

Üdvözlettel: Laci

 

KÉRDÉSEK – VÁLASZOK(?)

A BÍRÓSÁG NEM JEGYEZTE BE HALASIT ÉS EMBEREIT A VDSzSz Szolidaritás ÉLÉRE!!!

BIZONYÍTÉKOKAT FOGLALT LE A RENDŐRSÉG A VDSzSz Szolidaritás XX. KÜLDÖTTGYŰLÉSÉN ELKÖVETETT VÁLASZTÁSI MANIPULÁCIÓK MIATT

 

Így higgyen az ember H. Zoltánnak!

 

One Reply to “MÁV-START Debrecen JBI TAGCSOPORT ÜLÉS, AMI A “HIVATALOS” JEGYZŐKÖNYVBŐL KIMARADT

Comments are closed.