árulás cenzúra hazugság sötét jövő vdszsz

MINDENKIT CENZÚRÁZ H. Zoltán!

Olvasási idő: 2 perc

 

2020 Február 27. -én csütörtökön Barna István a VDSzSz Szolidaritás Debrecen Területi Vezető Ügyvivője az alábbi elektronikus levelet küldte meg a szakszervezet illegitim vezetőinek:

A levél tartalma, azaz a VDSzSz Szolidairtás Debreceni Járműbíztosítási Igazgatóság Alapszervezet ügyvivő testületének egyhangú döntése EGYÉRTELMŰ!

Az a mondat rész is magától értetődő, amelyben a következőt kérik a debreceni kollégák:

hogy a határozatnak megfelelően kérünk a honlapon megjelentetni

Ennek ellenére ez a határozat csak honlapunkon való megjelenése után (2020 03. 02.) jelent meg a (propagandaoldalként üzemelő) vdszsz.hu -n az összes hír közé elrejtve, “híreink” menüpont alatt, majd a főoldal hírei között is feltűnt!

Ezért ezt is itt nálunk hoztuk nyilvánosságra, mint ahogyan korábban a tagcsoport jegyzőkönyvének hiteles változatát is:

MÁV-START Debrecen JBI TAGCSOPORT ÜLÉS, AMI A “HIVATALOS” JEGYZŐKÖNYVBŐL KIMARADT

 

Így mindenki láthatja, hogy H. Zoltán és emberei milyen módon árulják el a VDSzSz Szolidaritás alapértékeit és veszik semmibe egy egész terület és az ott dolgozó tagok határozatban is megfogalmazott akaratát!

A VDSzSz Szolidaritás vezetése nem mondható, hogy különösebben törődik a tagok véleményével. Szomorú példa erre a mellékelt határozat.

Ha nem a tagok akaratának, akkor vajon kiknek kell megfelelni H. Zoltánnak?

Egyszer majd kérünk valamit magától, mondta az együgyű Pelikánnak az ÁVH -s Virág elvtárs.

Pelikán tisztességes volt, és nem engedte az áruló billogot magára süttetni. Igaz ő nem is tartotta markát ezüstökért.

Talán sejtette, mindennek árra van. Így az éveken keresztül a jogalap nélkül folyósított havi majd kétmillió forintos munkabérnek álcázott munkáltatói gáláns adománynak is.

Némi botrány után a MÁV Zrt. úgy tudjuk a napokban véget vetett a jogellenes kifizetéseknek.

Persze a botrányos ügy ezzel messze nincs lezárva.

Pár lépés még várat magára.

Az egyik például, hogy a MÁV Zrt. az Mt. 164. §-ban  – “A jogalap nélkül kifizetett munkabér hatvan napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő.”   – foglaltaknak megfelelően:

mikor fogja felszólítani H. Zoltánt az évek során jogalap nélkül felvett sok-sok tízmillió forint munkabér visszafizetésére. Hiszen ha tetszik, ha nem mégis csak köztulajdonban lévő cégről van szó. Mondjuk a vasút vehemens gyakorlatát ismerve, ha a “csóró” vasutasoknak álláspontjuk szerint jogalap nélkül kifizetett munkabérek visszafizettetésének során tanúsít, sok jóra H. Zoltán sem számíthat.

A MÁV Zrt. -nél fennálló FB. tagság nem jelent ez esetben védettséget.

Sőt! Gondoljuk a többi FB. tag egyszer csak megkérdezi tőle, hogy-hogy nem tűnt fel neki, a csak úgy a bankszámláján havonta megjelenő örvendetes szaporulat. Hiszen a MÁV -nál lévő munkahelyére nem járt be, és munkaidő kedvezményt sem kellett igénybe vennie. Úgy véljük, több mint kínos a törvényesség felett őrködőtől, hogy a maga javára elfogad az általa felügyelttől kapott bárminemű jogellenes módon folyósított rendszeres, és nagy összegű juttatást.

Ezzel a nyomasztó és kínos teherrel a vállon roppant nehéz a munkáltatóval, avagy a tulajdonossal a tárgyaló asztalnál szembe ülve a tagok akaratának érvényesítése érdekében tárgyalni, vitatkozni, ha kell konfrontálódni.

No majd kedden meglátjuk. Talán az a tárgyalás meg lesz tartva, nem úgy, mint a VDSzSz Szolidaritás plakátján kihirdetett az elmúlt pénteki sajtó tájékoztató.

NAGY SZAVAK, ÜRES TETTEK

Láthatjuk milyen irányba tart szeretett szakszervezetünk. És erről rendre kénytelenek vagyunk beszámolni, mert ők ezeket az igazságmorzsákat megpróbálják eltitkolni a tagság elől:

KORUNK HŐSE

A KÉPMUTATÁS NETOVÁBBJA, GYENGÉRE SIKEREDETT SZEREPJÁTÉKKAL

MI LETT A VDSzSz Szolidaritásból?

Hát valóban ezt akarja a szakszervezet megmaradt tagsága és tisztségviselő gárdája?

 

One Reply to “MINDENKIT CENZÚRÁZ H. Zoltán!

Comments are closed.