hazugság lehetőségek magukra hagyva társadalmi célú váltás vdszsz

KÉTSZER AD, KI GYORSAN AD

Olvasási idő: 3 perc

 

A közmondás bölcsessége a korona-vírus járvány idején is érvényes, sőt mondhatjuk, hogy fokozottan igaz.

Vasutas kollégáink nagy része ma is – saját és szerettei egészségét is kockáztatva – indul munkába nap mint nap, és biztosítja a zavartalan utasforgalmat és áruszállítást. Őket külön köszönet és tisztelet illeti meg hősies kiállásukért.

Azt most ne firtassuk, hogy valóban minden vonatnak kell-e közlekednie, hiszen sok vállalat szünetelteti a termelést, míg mások home officet engedélyeztek munkavállalóiknak a vírus terjedésének visszaszorítására.

EGYENLŐK AZ EGYENLŐBBEK KÖZÖTT, AZ ORWELL -I ÁLLATFARM

Az iskolák is bezártak, és áttértek a digitális oktatásra, emiatt az utazóközönség nagy része elmaradt. Reméljük, hogy hamarosan a MÁV is az igényekhez fogja igazítani a vonatközlekedést.

A GYERMEKVASÚT LEÁLLT! BKV, MÁV-HÉV ÉS ÖBB JELENTŐS KORLÁTOZÁSOK. MÁV-Start ???

Legalább is a józan ész ezt diktálná még akkor is, ha ezt a szakszervezetek (az ODFSZ kivételével) egyelőre nem kezdeményezték.

AZ ODFSZ MIELŐBBI MEGOLDÁST SÜRGET! FRISSÍTVE!

Vannak kollégáink, akik nincsenek olyan helyzetben, hogy eleget tudjanak tenni munkavégzési kötelezettségüknek. Otthon maradt gyermekeikről kell gondoskodni, hiszen sem óvoda, sem iskola nincs. Van, aki idős szüleivel él együtt, és nem akarja hazahurcolni a vírust, hiszen valljuk be, aki naponta akár ezer emberrel is érintkezik egy szolgálat alatt, ott nagy az esélye annak, hogy legalább egy fertőzöttel összeakad.

Azt még nem lehet tudni, hogy emiatt az egyes munkavállalók mekkora jövedelemkieséssel számolhatnak, ugyanis a munkáltató a hosszabb távú (akár egy éves) munkaidőkeret bevezetését fontolgatja. Ez azt jelenti, hogy a nem beteg, de a vészhelyzet miatt munkát nem végzők kieső munkaideje nem minősülne fizetetlen távollétnek, hanem abban az esetben is megkapná az alapbérét ha az adott időszakban nem végzett munkát, a kiesett időt pedig lehetősége lenne egy későbbi időszakban ledolgozni. Ez az összeg nyilvánvalóan kevesebb lenne, mint a különféle pótlékokkal és túlórákkal megemelt összeg, de  erre az időre biztosított maradna a munkavállaló egészségügyi hozzájárulás fizetése nélkül, és jogosult egészségügyi szolgáltatásra és ellátásra.

A VDSzSz Szolidaritás meghirdette, hogy a gyermekükkel otthon maradó vasutasok jövedelemkiesését támogatni fogja, amennyiben a következő küldöttgyűlésen a küldöttek megszavazzák, hogy a Sztrájkalap egy részét a Szociális és Segélyezési Alapba csoportosítsák át annak érdekében, hogy tagjaik keresetkiesését ellensúlyozni tudják.


kép: vdszsz.hu

Nemes gesztus, de több sebből is vérzik a dolog.

– Mivel minden 100 főnél nagyobb összejövetel bizonytalan ideig tiltva van, elég kicsi az esélye annak, hogy ez a közeljövőben megvalósulna.

– Másrészt a nem alapvető szükségletek kielégítését szolgáló üzletek, vendéglátó helyek legfeljebb 3 óráig lehetnek nyitva, emiatt csak törvénysértéssel valósulhatna meg a Küldöttgyűlés megtartása és az alapszabály V. Fejezetének 9-11 pontok módosítása.

Optimista meglátások szerint is nyár közepére várható a rendkívüli helyzet feloldása, és így a jövedelemkiesés is addig várat magára.

Anélkül, hogy ötleteket adnánk, a rendkívüli helyzetre tekintettel az Elnökség bevállalhatná a nemes cselekedet érdekében az alapszabály megsértését, nem beszélve arról, hogy digitális világban élünk, így a küldöttek akár emailben is leadhatnák szavazataikat  vagy a szakszervezet nyilvános facebook oldalán, felvállalva véleményüket a tagság előtt.

Mivel H. Zoltánt a mai napig nem jegyezte be a törvényszék, ezért a VDSzSz Szolidaritásnak nincs hivatalosan elnöke. Feltehetőleg az ügy lezárása is még jó sok időbe telik, addig azonban nincs törvényes képviselője a szakszervezetnek, így az anyagi segítségre sem lehet a közeljövőben számítani, sajnos.

A fentiek alapján bízunk benne, hogy ebben a nehéz időszakban ez a plakát nem egy újabb “figyelemelterelés” és a rajtaszereplő betűk nem csak üres szavak.

A NAGY MESEMONDÓ