árulás eltitkolva hazugság

KAPCSOLÁS 400 FORINT BRUTTÓÉRT, MEGÉRI?

Olvasási idő: 2 perc

 

Kedves VDSzSz Szolidaritás tagok!

 

Az agyunkat dobjuk el a legutóbbi MÁV-START -os KSz. módosítást elolvasván.

 

MAV Start KSZ modositas kapcsolasi potlek 7262-5 2019 START

 

Hát tényleg elmebetegnek nézik a tagokat, valóban ennyire ki kell a gazdát szolgálni?

 

A VDSzSz Szolidaritás legújabb bravúrja következtében a jövőben a MÁV Zrt. feladatait kell fillérekért, de kötelezően elvégezniük a MÁV-START munkavállalóinak.
Akik ilyetén két ember munkáját fogják szomorú kényszermunkásként elvégezni bagóért, és bizony bármeddig.

 

A MÁV Zrt. -hez ugyanis a kínált éhbérért senki sem akar a “vezigen” vetített toborzóban oly nagyszerűnek bemutatott kocsirendezői munkakörbe sem elszegődni.

forrás: YouTube

 

Ez esetben pedig nem az lenne a minimum, hogy a munkáltató a jog, a tisztességes és a jó erkölcs által elvárt módon s munkaszerződés módosítás kezdeményezésével alapbéremelést kínálna, a holmi 400 Forint bruttó “eseménypénz” helyett?

 

Ha csupán a Kúria Mfv.II.10.537/20/2018/4. számú ítéletében foglaltak értelemszerűen a jó erkölcs elvárásainak megfelelően alkalmazná
a MÁV csoport jogi és humán apparátusa miszerint,

– (“Egy adott munkaszervezetben  a munkáltató az ellátott feladatok mennyisége és az azok ellátásához szükséges szakképzettség alapján meghatározhatja
a munkavállalói létszámot. Ha azonban az általa előírtakkal szemben a változatlan mértékű munkafeladatokat kisebb létszámmal látja el, a munkavállaló által végzett többlettevékenység akkor is helyettesítésnek minősül, ha ennek során a munkavállaló a saját munkakörébe tartozó feladatokat végzi. A “más munkakör” ellátás tehát nem kizárólag a saját munkaköri feladatoktól eltérő más munkakörbe tartozó munkaköri feladatok ellátása, hanem a más munkavállaló által végzendő feladatellátás is megvalósítja akkor, ha az adott tevékenységet egyidejűleg nagyobb létszámmal kellene végezni.”), –

akkor a kapcsolásra kötelezett tagjainknak, legkevesebb 50.000 Forint alapbéremelést kellett (kell) kínálni, és nem holmi alkalmankénti 400 Forint/kapcsolás bruttó alamizsnával kiszúrni a szemüket. Még ez esetben legalább fejenként havi 300.0000 Forint/fő tud a magyar vasutason fogni a MÁV.

 

Persze, ha a VDSzSz Szolidaritásnak az állandó lefekvés helyett végre a dolgát tenné, úgy lenne némi mersz az érintett START -os munkavállalókban – tagságban – miáltal bátran mondanák, eb ura a fakó.

Nem végezzük el mások munkáját azért a szánalmas összegért, amelyet a MÁV Zrt. által kitartott, a VDSzSz Szolidaritás elnöki székének kucorgója a KSz. módosítás aláírásával kötelezővé tett.

 

Egyébként nem igazán értjük mióta lehet a Kollektív Szerződéssel a munkavállalók munkaszerződéseit
akaratuk ellenére – ráadásul HÁTRÁNYUKRA módosítani.

 

Ez egy újabb szégyenfoltot ejtett a VDSzSz Szolidaritás csüngő lobogóján.