kultúra lehetőségek társadalmi célú

FELHÍVÁS IMALÁNCBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ

Olvasási idő: 2 perc

 

Kedves Vasutasok!

A koronavírus miatt pár nap leforgása alatt a sok száz megbetegedésen (magyarországi viszonylatban) és haláleseteken túl szemünk láttára omlott össze a gazdaság, dőlt be a tőzsde, nagy múltú vállalatok sorsa vált bizonytalanná.

Több év kemény munkáját elsodorja a vírus, és maga mögött hagy emberek millióit munka és egzisztencia nélkül.

Az emberek egyéni és társadalmi szinten próbálnak minden tőlük telhetőt megtenni a vírus legyőzése, vagy legalábbis fékezése érdekében.

Egy ponton túl azonban az ember tehetetlen, eléri határait, és eljön az az idő, amikor már nincs kiben bíznia, csak egyedül a Mindenhatóban.

Hazánkban a járvány még nem érte el a kritikus helyzetet, és üdvözítő lenne, ha nem is közelítenénk meg ezt a határt.

Ezúton arra kérünk minden hívő és nem hívő vasutast is, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt a járvány terjedésének lassítása érdekében, és amennyiben nem zárkózik el előle, imádkozzunk egymásért, családtagjainkért, orvosainkért, ápolóinkért, bajba jutott embertársainkért, és kérjük az Urat, hogy ne sújtson bennünket ezzel a szörnyű járvánnyal.

Az alábbi ima elmondásával csatlakozhatunk egy már meglévő imalánchoz:

Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.
Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.
Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.
Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik. Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.
Bízunk Benned. Köszönjük.

Reméljük, hogy a közös imának ereje van.

 

Hisz benne több keresztény vasutas kollégánk.