kultúra lehetőségek

AUGUSZTUSTÓL ÚJ EGYENRUHA A VASUTASOKON

Olvasási idő: 3 perc

 

A Német Szövetségi Vasút (DB) augusztustól új egyenruhákat vezet be, amelyekben munkatársaik
az utasok szemében tovább növelik majd a cég presztizsét.

 

A burgundi vörös és sötétkék összeállítást Guido Maria Kretschmer divattervező tervezte meg, akit Németországban inkább televíziós szereplései tettek ismertté.

Két éve kezdték tesztelni az új egyenruha kollekcióját a vasutasok, amit őszig 43 ezer utasokkal kontaktusba kerülő dolgozó számára tesznek elérhetővé.

A kollekcióban 80 különböző ruhadarabot találhatunk, melyből minden dolgozó kiválaszthatja a neki megfelelő méretet XXS és 5XL ruhadarabok között.
Az összesen 900.000 különböző viselet – egyrészes ruha, póló, farmer, szövetnadrág, zakó, blézer és társaik – alapszíne a burgundi vörös és a sötétkék lesz.
A legtöbb darab megfelel a MADE IN GREEN környezetvédelmi védjegynek, ezáltal is másabbak az immár 17 éve használt öltözeteknél.

Íme néhány darab a téli kollekcióból:

 

És az a fazon, amelyet 17 év után lecserél a DB:

 

És akkor jöjjön a Magyar Vasutasok (Gysev, MÁV) “álom” egyenruhája, amelyet évekkel ezelőtt mutattak be a sajtónak:

A jóval szerényebb kínálat mellett a ruhák, esetekben több éves kiszállítási ideje és minősége is elmarad a német kollégákétól.

És a mindennapi rideg valóság, a sorozatos ellátási problémák miatt a MÁV alkalmazottak ugyanis azt öltik magukra, amijük van:

Szerencsétleneknek a munkaeszközeik miatt, úgy néznek ki, mint valami hegyi serpa, nem pedig mint egy vasúti alkalmazott 2020 -ban az Európai Unióban:

Egy-két mosás után kifakuló ruhadarabok, a “kalauztáska” dörzsölésétől kibolyhosodó nadrágok és pulóverek:

 

Két eltérő világ, két eltérő vezetői mentalitás!

 

képek: google, internet