árulás hazugság sötét jövő váltás vdszsz

APRÓPÉNZRE SEM SIKERÜLT VÁLTANI A VBKJ -T

Olvasási idő: 2 perc

 

Megkezdődtek a 2020. évi bértárgyalások így március elején a MÁV-Csoportnál.

(Hova ez a sietség?)

Március 5. -én folytatódott a színjáték a MÁV Könyves Kálmán krt. -i székházában, igazán elkeserítő fordulatokkal a munkavállalók számára.

Ilyen például a munkáltató azon ajánlata, hogy

A lojalitást elismerő juttatás, ahogy Dr. Homolya Róbert utalt rá, amolyan 13 havi fizetés, a munkáltató ennek mértékére 271.000 forintra tett javaslatot, az adóvonzatot magára vállalná a MÁV-csoport.

Írja 2020.03.05. -én a vdszsz.hu

Ezt a munkáltató az alanyi jogú szép kártya juttatás mellett, ami 92.900.- forint adta volna a VBKJ HELYETT.

Magyarán, ami eddig is megvolt a vasutasoknak, az a jövőben is megmaradt volna, nincs benne többlet a munkavállalók számára.

De a felbőszült szakszervezetek “nem hagyták” ezt annyiban, sőt maga H. Zoltán egyenesen azt követelte, hogy a munkáltató

A “lojalitási pénzzel” kapcsolatban Halasi Zoltán jelezte, hogy már novemberben beszéltünk erről, kezdeményezte, hogy a munkáltató legalább százezer forinttal emelje meg a munkáltatói ajánlatban szereplő bruttó 271.000 forintos összeget.

Adta hírül szintén 2020.03.05. -én a vdszsz.hu

Ezt a követelést a MÁV vezére nem is hagyta figyelmen kívül amikor véglegesítették a megállapodást, a hatalmas párharc történelmi eredményeként, már a csoportszintű munkáltatói “ajándékba”, immáron bruttó 350.000.- forint került, aminek a nettó értéke 232.750.- forint.

Ezt jól elintézte nekünk H. Zoltán!!!

Igazán nem kellett volna.

És még volt bőr a képén ezt a kudarcos megállapodást aláírni a VDSzSz Szolidaritás nevében, miközben úgy tudjuk, hogy továbbra sem jegyezte be a bíróság erre a titulusra, így nem írhatna alá semmit a szakszervezet nevében.

Elkeserítő, hogy ismét elvettek a munkavállalóktól egy bérelemet!

Most jól megnézheti magát az a vasutas, aki a VBKJ -ból ment volna nyaralni a családjával, hisz az év végi nettó 232.750.- forint csak akkor fog járni, ha ezt valaki jóváhagyja majd az adott munkavállalónak.

Az automatizmus nem teljesen egyértelmű, hisz a hosszabb betegállomány, vagy esetleges túlmunka visszautasítása nem tudni miként befolyásolja ezt a csekély összeget, ami eddig legalább alanyi jogon járt a dolgozóknak a MÁV-Csoportnál.

De már is van vészterv a VDSzSz Szolidaritásban!

A munkáltató ezen óriási összeg felét (most az egyszer 2020 -ban) adja oda még nyár előtt, a maradékot pedig majd decemberben.

Már megint csak a saját pénzünket akarják megfelezni és előbb odaadni!

Semmilyen követelés nincs a szakszervezetek részéről többlet forrásra és kifizetésére a munkavállalók részére.

Hogyan is lehetne, hisz a két HÉV -es szakszervezet kivételével mind aláírták a megállapodást!

Egyre több helyről hallani azokat a “pletykákat”, hogy amikor H. Zoltán és az ügyviteli szakértő kisasszony nincs a VDSzSz Szolidaritás Thököly úti székházában, Beussal az élen hangosan és nyíltan beszélgetnek egymással az ott ténykedők és telefonon a vidéki tisztségviselőkkel arról,

hogy H. Zoltán olyan, mint Gaskó volt

illetve arról is

legalább meg kéne próbálni ebből a megállapodásból a legjobbat kihozni, de Zoli miatt nem lehet

Igaz a mondás, ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Persze ha a kandúr megjelenik a cincogás alább hagy, és elbújnak a villogó tekintet elől.

De lehet, hogy az egerek lassan már nem tolerálják tovább a MÁV által hosszú ideje kitartott, önmagát tévedhetetlennek, bátornak és hősnek beállító, csaló a tagjait eláruló simlis oroszlán további TÖRVÉNYTELEN ámokfutását.

Hiszen a csoportszintű bérmegállapodás – újabb lefekvés – nyilvánosságra hozatala óta

NEHÉZ SZÜLÉS VOLT!

tömegesen adják le kilépési nyilatkozataikat az ügyfélszolgálatokon az ismét lóvá tett vasutasok.

Ezt látván az egerek jól érzékelik, H. Zoltán lehet hogy visszafordíthatatlan módon szétverte a szakszervezetet, amely egykor erejéről és elszántságról volt híres.

De vajon meddig nézik még tétlenül a “hajó süllyedését”?

Tudva, hogy a mentőcsónak helyeit a tisztikar kiváltságos tagjai, már időben lefoglalták.

 

One Reply to “APRÓPÉNZRE SEM SIKERÜLT VÁLTANI A VBKJ -T

Comments are closed.