árulás cenzúra eladva hazugság

A SZAKSZERVEZET MÁR KÉRDEZNI SEM MER

Olvasási idő: 2 perc

 

Hetek óta tartja a MÁV vezetése kétségek között a vasutasnapi megnyilatkozásaikkor rettentően tisztelt
és módfelett elismert vasutas munkatársakat.

 

Ám ha a tettekről van szó, már közel sem a megbecsülés érhető tetten a cselekedetekben.

 

Igen, az ünnepi pénzről van szó.

 

A Karácsony szent ünnepe előtt a MÁV vezetése szinte az utolsó pillanatig csukaként létezett. Darwin a mennyekben,
már kezdet megbolondulni az reverzibilis evolúció láttán.

 

Megalázó és méltatlan ügy.

 

De az elnök, aki ha már időben nem tud adni, legalább valami biztatót, valami nagyon szépet mondott volna az egyre jobban reményt vesztett vasutasoknak.

Persze ez legyen az Ő lelkiismeretének a gondja.

 

Az viszont tűrhetetlen, hogy mindezt látván a szakszervezetek vitéz elnökei – akiket a gazda csak azért tart jól, hogy ellentmondás nélkül legitimizálják, és a lóvá tett tagság torkán lenyomják a munkáltató bármely döntését – ez ügyben sem mertek, vagy akartak élni legalább az Mt. -ben biztosított konzultációs jogukkal.

Ahol a feldíszített fenyőfa ékesítette tárgyalóban kellett volna felkérdezni a hallgatag munkáltatót, miért találja rendjén valónak az effajta fösvény mentalitást?

Pedig egyikőjük valamikor szürke gúnyában, szovjet mordállyal kezében halált megvető bátorsággal védte a munkásosztályt.

Hát igen, az öreg veterán, már nem hogy küzdeni, de szólni sem mer. Még felmondanának neki. No nem a tagok, hanem a munkáltató.

MÁV szakszervezetek 2019. december 12.

 

De jött borúra derű, és a MÁV nagy vállalat családja a felháborodásokat tapasztalván mégis mutatott kegyes hajlandóságot az úgymond “pulykapénz” fizetésre.

Persze társaságonként különböző mértékben és formációban.

Ki-ki a szárnyaló fantáziája szerint szórakozik a vasutasaival.

Majd láss csodát.

A VDSzSz Szolidaritás a történtek okán KSz. módosítás FONTOLGAT.

Ahogyan fontolgatta azt már 2018 -ban is:


és nem lett belőle semmi!

Ezek után idén is ezzel próbálják meg lenyugtatni a kedélyeket:


elhiszi nekik ezt még valaki? Nem hinnénk!

 

Persze mennyivel hitelesebb lenne az elszánás ha a hivatalos honlapon valaha oly bátor, jellemes főszerkesztő a gazdának, és az algazdák mindegyikének
a VDSzSz Szolidaritás által, már elküldött KSz. módosítás tárgyalásra szóló felhívásról számolt volna be, és csatolja a módosító indítvány alábbi szövegét:

…”A munkáltató minden év december 10. -ig, annak elősegítése érdekében, hogy a munkavállalóiknak a Karácsony szent ünnepe békés
és meghitt eltöltéséhez hozzájáruljon mindazon munkavállalónak aki nem esik a prémiumrendszer hatálya alá, és a munkáltatónál
az átutalás napján munkaviszonyban áll, másfél havi távolléti díjnak megfelelő összeget a bankszámlájára átutal. Azon munkavállaló esetében akinek munkaviszonya a munkáltatónál a tárgyévben kezdődött a kifizetés részarányos mértékben történik.”…

 

Ja és igyekezne valamifajta épkézláb magyarázattal szolgálni, az ünnepi pénz körüli, a tagokat semmibe vevő elhallgatásra és hazudozásra.

 

KARÁCSONYI PULYKAPÉNZ (TALÁN MÉG IS JÓ HOGY ELŐRE SZÓLTUNK!) CIKKÜNKET KIEGÉSZÍTETTÜK

A TAGSÁG ÉS A VASUTASSÁG